Uitnodiging Anders in de kerk, lezing 20 oktober 2017

pentekening corr

‘Perspectieven voor de democratie’

20 oktober 2017, lezing door Prof. dr. Ernst Hirsch Ballin, hoogleraar aan Tilburg University en hoogleraar Rechten van de Mens aan de Universiteit van Amsterdam,

Hirsch Ballin

Het zijn onzekere tijden voor de staatsvorm van de democratie. Weinigen zullen beweren dat deze geheel bevredigend functioneert. De besluitvaardigheid staat onder druk en het vertrouwen neemt af. Welke ontwikkelingen hebben de werking van het systeem ondergraven? Hoe verhoudt de representatieve democratie zich tot de besluitvorming per referendum, de rechtstaat, internationalisering? Wat zijn mogelijke perspectieven? De spreker schetst perspectieven voor de democratie, aanknopend bij de noties van verantwoordelijkheid, solidariteit en bestuurlijke kwaliteit.

De lezing wordt opgeluisterd met een muzikaal intermezzo.

Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomsten via info@andersindekerk.nlDe entree bedraagt 10 euro en is inclusief consumpties.

Wanneer wij over uw e-mailadres beschikken, ontvangt u voor iedere lezing automatisch een uitnodiging.
De lezingen beginnen steeds om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur bent u welkom en ontvangen wij u graag met een kopje koffie of thee. Na afloop van de lezing volgt een discussie en hierna kunt u onder het genot van een glaasje wijn of fris nog informeel met de spreker en de andere aanwezigen in gesprek gaan. Rond 22.00 uur sluiten wij de avond af.